Man misstanks ha sol-och-varat pa kristen dejtingsida

Man misstanks ha sol-och-varat pa kristen dejtingsida

”Hej, jag ar man pa 40 ar och jobbar forut Expressen! Sjalv inneha ett barn, sjalv gillar att fardas och spanning i livet. Skulle vara lajbans att teori uppleva dej om du vill? Kram”.

Han ser ut som en typexempel. Mannen pa bilden namligen, inte mannen bortom texten. Han ser helt avvikande ut, men det vet inte kvinnan, som vi kan benamna Annelie.

Det ar den forste och hon har just blivit kontaktad pa sajten . Hon ar fragvis kungen mannen, men samtidigt ar hon lite misstanksam och ifragasatter ifall det synnerligen ar han som ar kungen bilden. Men han bedyrar att det ar han, sager att han varit ansiktsmodell och att bilden enkom ar par veckor aldrad.

Darefter gar det flinkt. Mannen fragar ifall Annelie vill folja med pa en pilgrimsresa. Det vill hon, och de bestammer att de amna aka. Redan dagen nast betalar hon honom kronor forut resan. Men den blir aldrig fran. Mannen sager att den blivit installd, och han lovar att spendera ater.

Sommaren gar och mannen och Annelie inneha massiv kontakt via sms och telefonsamtal. De drommer om att fardas till Australien, men samtidigt drabbas mannen fran en osannolik serie olyckor. Han anser att hans son brutit benet, att lakarna antaga att han fatt skelettcancer, att han kraks blod. Han anser män som gillar afrikansk kvinnor att hans konto skimmats. Vanligtvis landar hans historier i att han behover lana mer pengar av Annelie. 2.500 kronor, 5.000 kronor, kronor, 6.000 kronor och 1.000 kronor.

Utbredd sommarens slut har mannen fatt lana kronor fran Annelie. I slutet av september betalar han aterkomst 7.000 kronor, han lovar att han amna spendera mer, men inget mer kommer. Han lovar att han amna bekosta henne, men vill bega det fejs kontra anlete. Och infor den planerade traffen avslojar han att det dar svartvita fotot kungen den unge mannen, ej ar han. Han skickar istallet ett verkligt kort gallande sig sjalv, och enar far Annelie formodligen av alla logner. Hon staller ett ultimatum. Antingen betalar han pengarna omgaende, eller sa polisanmaler hon honom.

I verkligheten hade hon traffat pa en rufflare fran Goteborg, som lurade fran henne ovanfor kronor

Mannen betalar inte. Annelie anmaler, och nu bestar allihopa sms dem emellan den centrala bevisningen i den bedragerirattegang som vantar mannen i Goteborgs tingsratt. Pro att han ska klara av fallas maste aklagaren kunna bevisa att han egentligen aldrig tankt avlona tillbaka pengarna, att det funnits ett avsikt att blasa Annelie. Det ar detta mannen allena nekar till, dessutom ifall han erkanner att allting gatt till drygt sa som Annelie sager.

I forundersokningen kontra mannen inneha polisen begart ut hans kontoutdrag, och dar finns de insattningar som Annelie gjort med hennes namn som avsandare. Men dar finns samt andra namn, bland annat flera kvinnors. Emma Backelund ar forhorsledare och inneha jobbat med fallet.

Mannens profilbild visar ett svartvitt foto kungen en kille med bar overkropp och svar ogonkast

– Vi sag upprepade transaktioner sa vi har kontrollerat ifall det finns fler anmalningar. Men vi har inte kunnat styrka det.

Emma Backlund moter mycket den har typen fran fall i sitt syssla, men det ar forsta gangen hon inneha varit med om att parterna motts pa en kristen datingsajt. Men oavsett var motet uppstar sa finns det en enhetlig namnare i sol- och varhistorierna.

– Offren bli omkullpratade. Sedan blir bedragaren ofta krankt nar han eller hon blir ifragasatt av offret. De pratar avsevart och inneha losning pa allt.

Straffet pro lura av normalgraden, som ar det som mannen i detta fall misstanks forut, ar fangelse i upp till par ar.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *